logo 2G Guide & Guard adviesbureau, trainingsbureau en leverancier van produkten voor bedrijfsveiligheid

Bedrijven 

 

 

2G Guide & Guard is een full service leverancier in bedrijfsveiligheid. Wij zijn door heel Nederland sinds 1998 actief voor grote en kleine bedrijven op het brede gebied van bedrijfsveiligheid.

Of het nu gaat om advisering, een veiligheidsinspectrie, een 0-meeting van uw organisatie op diverse gebieden of bijvoorbeeld de levering van produkten zoals kleine blusmiddelen, pictogrammen en uitrustingen voor Bedrijfshulpverleningsorganisaties. Kijk voor een uitbreide opsomming van onze dienstverlening op dienstenadvies, opleidingen en produkten.

2G Guide & Guard werkt nauw samen met branddetectie-bedrijven, aannemers en installateurs om de (brand)veiligheid op een hoger en acceptabel niveau te brengen, geheel conform de huidige wet- en regelgeving.

2G Guide & Guard hanteert voor het vaststellen van het (brand)veiligheidsniveau als uitgangspunt de volgende wet- en regelgevingen:

 •  de Arbeidsomstandighedenwet
 •  het Bouwbesluit
 •  de Bouwverordening

De eisen die aan (een deel van) een bouwwerk worden gesteld, zijn afhankelijk van de gebruiksfunctie waartoe dat (deel van het) bouwwerk behoort. De gebruiksfunctie bepaalt dus de eisen voor bedrijven.

Voor bedrijven zijn de volgende gebruiksfuncties van toepassing:

 1.  bijeenkomstfunctie
 2.  industriefunctie
 3.  kantoorfunctie
 4.  logiesfunctie
 5.  onderwijsfunctie
 6.  sportfunctie
 7.  winkelfunctie

Onder de verschillende gebruiksfunctie gelden meerdere niveau’s voor de brandveiligheid. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan de aanwezigheid van:

 •  een ‘Gebruiksvergunning’ brandveilig gebruik
 •  een brandmeldinstallatie
 •  een brandweerlift
 •  een droge stijgleiding
 •  een sprinklerinstallatie

 

2G Guide & Guard heeft de afgelopen jaren kennis en ervaring opgedaan bij bedrijven met bovenstaande gebruiksfuncties. Hierbij opgemerkt dat verschillende gebruiksfuncties ook van toepassing kunnen zijn op één en hetzelfde bouwwerk, waarbij de wetgeving duidelijk aangeeft te moeten voldoen aan alle eisen die gelden voor die gebruiksfuncties. Een voorbeeld is een bouwwerk met een sportzaal (sportfunctie), welke tevens wordt gebruikt voor tentoonstellingen (bijeenkomstfunctie) en het afnemen van examens (onderwijsfunctie). In Nederland zijn er veel verzamelgebouwen waar meerdere bedrijven met verschillende gebruiksfuncties werkzaamheden verrichten. 2G Guide & Guard werkt voor meerdere gebouwbeheerders en heeft ook hier een grote dosis kennis en ervaring opgedaan.

 

2G Guide & Guard heeft opdrachten uitgevoerd en voert opdrachten uit voor bedrijven met de gebruiksfuncties 1 t/m 7 hierboven genoemd.

Hieronder een kleine opsomming van onze opdrachtgevers:
- 3M ECC
- ABN Amro Bank N.V.
- Actys BOG bv
- A.L. Hoogesteger
- BASF
- Bostik Findley
- Bridgez Development & Consultancy
- Ichtus Hogeschool
- Intercontinental Hotels Group
- Intratuin Nederland
- ISBW
- ISD Bollenstreek
- Kamer van Koophandel Midden Nederland
- Leaseplan N.V.
- LSI Project Investment NV
- SBS6/NET5/V8
- UNESCO-IHE
- NS reizigers
- Mexx International bv (Amsterdam, Voorschoten, Houten)
- Nederlandse Speciaal Drukkerij
- Prins Staalhandel
- Presikhaaf Bedrijven
- SAEN Wonen
- The Greenery
- Top Lease
- Yamaha Motor Europe N.V.
- Zuiderzee Ziekenhuizen

 

 

zoekmachine om de website te doorzoeken